Sert buğday kuskusu. Orta taneli kuskus
Kuzey Afrika ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde, kuskus en iyi konfor yiyeceği olarak kabul edilir. Pirinç, Pers mutfağı için ya da makarna, İtalyanlar için neyse, kuskus da neredeyse kutsal bir yiyecek olarak saygı görür - her gün keyifle yenmesi gereken ve özel günlerde süslenmesi gereken bir yiyecek.
Bugün, çoğu insan kutunun içinde bir lezzet paketiyle birlikte gelen fabrika üretimi versiyonunu tanıyor. Ancak, kuskusun özünde hızlı yiyeceklerin tam tersidir. El yapımıdır ve buna göre tadına varılır.
Tunuslular, sütle ıslatılmış ve tarçın, portakal çiçeği suyu, şeker ve bademle tatlandırılmış çok ince, kabarık kuskus servis ederler. Libyalılar ve Mısırlılar da kuskusu tatlı olarak yer - ilki hurma, susam ve bal ile, ikincisi ise tereyağı, tarçın, krema ve kuru üzüm ile. Ne ile birlikte servis edilirse edilsin, kuskusun en önemli yönü topluca sunulmasıdır. Paylaşılması ve kahkaha ve sohbetle birlikte tadına varılması amaçlanmıştır.